Renault

Renault

Renault je francoska znamka avtomobilov, s sedežem v Boulogni. Zgodovina podjetja sega v daljno leto 1899, ko sta brata Renault ustanovila podjetje. Prvi avtomobil, pa je bil izdelan že leto poprej.

V razvoj avtomobila sta vložila ves svoj trud, zato sta tudi leta 1900 odlično konkurirala na mednarodnih avtomobilističnih dirkah. Z leti so v Renaultu razširi svojo ponudbo vse od ekonomičnih avtomobilov, kot je model Renault Clio pa vse do prestižnega Talismana. 

 

V Renaultu tehnološki napredek ustvarjajo in s tem poskrbijo, da imajo avtomobili vgrajeno najnovejšo tehnologijo. V zadnjih letih se je tudi razvila nova smer avtomobilske industrije, ki jo predstavljajo električni in hibridni avtomobili.

Renault se tako lahko pohvali z modelom twizy in popularnim modelom Zoe, ki ga med drugim uporablja tudi Celjsko redarstvo.

 

SLOVENCI ŽE OD NEKDAJ POVEZANI Z RENAULTOM

Z hitrim razvojem vozil, so se povišale tudi potrebe proizvodnje. S kultno znamko Renault smo prebivalci Slovenije povezani že vrsto let. Začetek avtomobilske industrije je bila prav ljubljanski Litostroj, ki je v začetku 70. let prejšnjega stoletja začel sestavljali nekatere modele.

Podjetje je leta 1991 propadlo, zato se je proizvodnja selila v Novo Mesto v podjetje Revoz, ki trenutno zaposluje okoli 2000 ljudi.

Renaultovi prodajalci v Sloveniji

Renaultovi prodajalci v Sloveniji so v avtotehniki že od samega začetka našega delovanja. Kot prvi v prodajalci v Sloveniji in celo širši regiji so leta 2014 postali prvi salon renault strore, ki je narejen po najnovejših standardih. 

RENAULTOV SERVIS – TUDI NA TERENU

Njihove prednosti so, da imajo v renault servis, prav vsa moderna orodja za kvalitetno vzdrževanje vašega vozila. Kot njihov prodajalec pa vam rešitve nudijo tudi na terenu.

V njihovi delavnici tako najdete izšolane in izkušene usposobljene strokovnjake na področju mehanike, kleparstva, ličarskih del, ki s pomočjo standardiziranih orodji in natančnih postopkih iz strani proizvajalcev vaše vozilo pripravijo na nove dogodivščine.

Prav tako bodo v renaultovem servisu poskrbeli, za vse nadomestne dele, ki jih boste potrebovali. Na voljo so vam originalni deli in nadomestni deli Motrio.

Niso pozabili na vaše pnevmatike, zato sso poskrbeli, da vam je na voljo široka ponudba vseh znam znanih proizvajalcev avtomobilskih pnevmatik.

ŠIROKA ZALOGA RENAULTOVIH RABLJENIH VOZIL

Renaultova rabljena vozila imajo v našem salonu vedno na zalogi. Pestra izbira vseh modelov, bo poskrbela, da boste našli sebi primernega. Izkušeni svetovalci pa vam bodo pri tem pomagali in svetovali glede izbire modela.

Prav vsa renaultova rabljena vozila so pregledana po več kot 100 točkah in imajo preverjeno zgodovino. Veliko vozil je bilo pri nas kupljenih in servisiranih, zato vam o vozilu iz prve roke povemo še toliko več.


RENAULTOV CENIK VOZIL

Renaultov cenik vozil je prilagodljiv glede na vozilo in opremo, ki si jo želite. Vsekakor smo v Avtotehniki celje z renaltovim cenikom prilagodljivi in znamo ustreči želje prav vsakemu kupcu.

 

TOP 5 zanimivosti o Renaultu

 

– Leta 1999 podjetje prevzame Dacio s pomočjo 51 % deleža družbe.

 

– Renault je v avtomobilskem športu že več kot 115 let. Veliko inovacij, ki jih vključimo v vaše avtomobile so predhodno testirane v formuli. 

 

– Kultna Renult 4 – “Katrca” 


 Več kot 8 milijonov avtomobilov, ki je bilo prodanih v več kot 100. državah. Prvič je bila predstavljena avgusta daljnega leta 1961 v Franciji. Model so sestavljali v kar 28 državah. Katrca je svoj konec doživela leta 1992 in med tem rušila mnoge rekorde. Renault 4 je tako med drugim 3. najbolje prodajani model na svetu!

 

– Leta 1992 je ekipa Wiliams -Renault prvič osvojila naslov svetovnega prvaka konstruktorjev v F1. Kar 15 naj boljših štartnih mest in deset zmag v vsega 16 dirkah.

 

– Leta 1905 so uvedli serijsko proizvodnjo avtomobilov, med prvo svetovno vojno so izdelovali tovornjake, nosila, reševalna vozila, naboje in celo tanke FT17 ter s tem prispevali h končni zmagi.

Renault