Rabljeni avtomobili

Rabljeni avtomobili

Rabljeni avtomobili so na širokem trgu odlična izbira prav za vsakega posameznika. Rabljene avtomobile lahko najdemo v avtohišah in pri fizičnih prodajalcih. Ker je ob nakupu rabljenih avtomobilov potrebno biti previden, so pripravili članek, ki vam bo pomagal pri izbiri pravega. Zbrali smo vse nasvete, ki jih potrebujete ob nakup avtomobila in upamo, da smo vam pri tem pomagali izbrati pravo vozilo.

rabljeni avtomobili 300x199 - Rabljeni avtomobili

Kje lahko najdem rabljen avtomobil?

Rabljen avtomobil lahko najdete preko različnih oglasnikov. Predlagamo vam, da obiščete salon podjetja Avtotehnika Celje, kjer imajo na razpolago širok nabor avtomobilov prav vseh znamk.

Ko izbirate pravi avtomobil je pomembno, da temu prilagodite svoje želje in potrebe. V kolikor načrtujete družino je vsekakor pametna izbira večji avto, ki vam zagotavlja dovolj prostornosti za vsakodnevna opravila, vikend izlete in potovanja na morje. S tem bo rabljen avtomobil služil svojemu namenu.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu rabljenega avtomobila?

Na spletu lahko najdemo ogromno mnenj različnih ljudi o različnih prodajalcih. V kolikor pa rabljeni avtomobil kupujete od fizične osebe, to osebo ne moremo preveriti, zato je potrebna še tolika večja pozornost.

Svetujemo vam da pri ogledu skrbno pregledate zunanjost. Bodite pozorni na morebitno rjavenje rabljenega avtomobila. S posebno napravo za merjenje debeline lahko preverimo tudi, če je avtomobil v preteklosti bil barvan ali pa je celo bil zamenjan celoten del.

Pri pregledu podvozja na parkirišču ali v salonu, vam žal ne bo uspelo natančno pregledati celotnega podvozja, zato predlagamo, da avtomobil pred nakupom odpeljete na tehnični pregled, kjer bodo s pomočjo različnih testov pregledali v kakšen stanju je podvozje avtomobila in ugotovili morebitne napaka.

Pri notranjosti rabljenega avtomobila je pomembno, da preverite delovanje prav vseh tipk oz. gumbov. Največkrat prodajalci tako zatajijo delovanje klimatske naprave , zato je pomembno, da se prepričate na lastne oči, da klima dejansko deluje. Prav tako ne nasedajte ugovorom, da je potrebno klimo samo napolniti. Praksa kaže, da v primerih, ko klimatska naprava ne deluje ni krivo zgolj samo “polnjenje”.

Preverite delovanje luči, smerokazov, brisalcev in celotne notranje opreme (elektronsko premikanje sedežev, gretje sedežev, meglenke…). Tako se boste prepričali, da je rabljen avtomobil pripravljen za vožnjo.

rabljen avtomobil 300x199 - Rabljeni avtomobili

ZGODOVINA RABLJENEGA VOZILA

Zgodovina rabljenega vozila naj bo podatek, v katerega morate vložiti največ svojega zanimanja. Golf 4 s prevoženimi 200.000 kilometri je glede na starost in namen prava redkost. Pri preverjanju rabljenega vozila si pomagate s pomočjo servisne knjižice. V kolikor ima rabljen avtomobil potrjeno servisno knjižico, se lahko obrnete na uradnega serviserja, ki računalniško preveri servisno knjižico in vam s tem potrdi vse servise, ki so bili predhodno bili opravljeni na avtomobili.

Ko preverjate servisno knjižico, bodite pozorni, da  so bili servisi narejeni na priporočeno število kilometrov. Prav tako bodite pozorni, da podatki o zamenjanih delih držijo z videzom avtomobila (diski, zavorne ploščice, akumolator….)

V podjetju Avtotehnika Celje skrbijo, da so prav vsi rabljeni avtomobili predhodno pregledani po 103. točkah kontrole. Na skoraj vse rabljena vozila pa prav tako nudijo 12 mesečno garancijo, ki vam ob napaki, ki jo na uradnem servisu niso mogli zaznati nudi brezplačno popravila avtomobila. Prav tako vam bodo prodajni svetovalci v omenjenem podjetju pomagali, da najdete rabljeno vozilo, ki bo ustrezalo vašim željam in potrebam.

Vabimo vas, da si preberete tudi članek o rabljenih vozilih v Celju, na povezavi, ki je priložena.

 

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)

Comments are closed.