optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je ena izmed najpomembnejših oblik digitalnega marketinga. Po nekaterih ocenah je celo najpomembnejša. Vas zanima zakaj?

Prav zaradi tega, ker večino drugih močnih oblik spletnega marketinga izhaja iz nje. Spletna stran je namreč tista, iz katere lahko črpamo vse pomembne informacije o naših uporabniki. Lahko zbiramo podatke o e-mail naslovih, s pomočjo katerih kasneje urejamo e-mail marketing.

Glede na zadrževanje uporabnika na določeni pod strani ali kategoriji produktov, se lahko kasneje prikazujemo s pomočjo facebook oglaševanja.

Poleg vsega naštetega, pa dobijo uporabniki zaupanje v našo spletno stran.

Optimizacijo spletnih strani delimo na:

  • on site optimizacijo spletnih strani
  • off site optimizacijo spletnih strani

On site optimizacija spletnih strani

On site optimizacija spletnih strani je prva točka, kjer se ustavimo in pregledamo začetno stanje. Pri tem moramo biti pozorni na sledeče:

  • meta opisi
  • naslovi
  • url naslovi
  • ključne besede
  • pravilno oblikovano besedilo
  • gostovanje spletne strani
  • hitrost nalaganja spletne strani
  • notranje povezave na strani

Ko uredimo vse te postavke, lahko rečemo, da smo uredili osnove za nadaljno delo. Z dobro urejeno on site optimizacijo spletne strani bomo lahko že dosegali vidna mesta za nekatere lažje besede. V tej fazi igra veliko vlogo “moč” domene oz. vašega podjetja v vašem sektorju.

Z dobro sestavljenim besedilom se boste visoko povzpeli tudi za nekatere besede, za katere sploh ne veste, da vas je google uvrstil, ker ste pozabili na njih oz. imajo tako malo iskanja, da se jim ne posvečate. V vsakem primeru je on site optimizacija spletnih strani izhodišče na katerem se lahko gradi naslednja oblika optimizacije.

Off site optimizacija spletnih strani

Off site optimizacija spletnih strani je naprednejša oblika optimizacije in potrebuje veliko več znanja. Prav tako pa je za pravilen pristop potrebno uporabiti plačljiva orodja, s pomočjo katerih analiziraš napredek, načrtuješ delo in raziskuješ razlike med spletnimi stranmi.

Optimizacija spletnih strani se splača!

Optimizacija spletnih strani se za večino spletnih strani izplača. V primerjavi z drugimi oblikami spletnega marketinga pa se moramo zavedati, da se pravi rezultati optimizacije pojavijo v obdobju šestih mesecev po začetku dela.

Prav zaradi tega je potrebno sistematično delo, ter nekaj sredstev, ki bodo v celoti povrnjena šele v nekaj mesecih.
Velika prednost, ki pa jo optimizacija spletnih strani ponuja, pa je prav ta, da ko enkrat določene besede osvojite, njihovo mesto na iskalniku ne bo “padlo čez noč”, če tudi se z optimizacijo ne ukvarjate več.

Tako boste lahko želi rezultate tudi več let.

optimizacija spletnih strani
54321
(1 vote. Average 5 of 5)