On site optimizacija spletnih strani

On site optimizacija spletnih strani

On site optimizacija spletnih strani je obvezna, če želite imeti na spletu dobre rezultate in pritegniti svojo ciljno skupino!

Kaj sploh je on site optimizacija spletnih strani ter kako se jo lotiti?
Za pravilno izvedbo in site optimizacije spletne strani se moramo optimizacije lotiti načrtno in sistematično. Prav tako pa potrebujemo veliko izkušej, da bo projekt zastavljen pravilno in z pravo izvedbo.  Zato predlagamo da v svoj projekt vlkjučite nekoga, ki se na to spozna.

S pomočjo on site optimizacije spletne strani ne boste samo povečali obisk svoje spletne strani, temveč boste prav tako naredili boljšo uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani. Prav to je največkrat glaven razlog, da se vaši uporabniki vedno znova vračajo na vašo spletno stran, da na njej preživijo več časa, kakor na konkurenčnih spletnih straneh, ter da konec koncev dobijo informacije, ki so jih iskali.

Sliši se zelo preprosto, vendar se velikokrat izkaže, da bomo v on site optimizacijo spletne stranimorali vložiti več truda in znanja, kot smo v začetku načrtkovali.

Rezultati pa so lahko kub temu v nekaterih primerih preslabi oz. se spletna stran ne bo uvrstila na prva mesta v iskalnikih. V nekaterih primerih se kljub dobro upravljenem delu ne bo uvrščala med top 20 zadeki. Mogoče niti med top 50 ali celo top 10.

To je odvisno predvsem od besedne zveze, ki jo želimo ciljati. Ko rezultati z tem načinom optimizacije niso zadovoljivi, se moramo obrniti na drugo tehniko optimizacije, ki ji pravimo off site optimizacija spletne strani.

O tej tehniki si lahko preberete v članku, ki smo ga namenili posebej za to.

Kaj je pomembno pri on site optimizaciji spletne strani:

  • meta opisi
  • naslovi
  • url naslovi
  • ključne besede
  • pravilno oblikovano besedilo
  • gostovanje spletne strani
  • hitrost nalaganja spletne strani
  • notranje povezave na strani

Te stvari so najpomembnejše, zato je smiselno da se osredotočimo na njih in jih opišemo podrobneje

Meta opisi

Meta opisi so ključnega pomena, saj z njihovo pomočjo pritegnemo uporabnika, da bo kliknil na našo spletno stran. Podatku, ki beleži število klikov glede na mesto, ki ga imamo na googlu je click thru rate. Google mu daje velik pomen, zato je priporočljivo, da pri meta opisih maksimalno upoštevate googlova navodila.

Naslovi

Naslovi podstrani se morajo ujemati z ključno besedo za katero urejate on site optimizacijo spletne strani. Le tako boste googlu dali jasno vedeti, da je točno ta beseda na vaši strani dobro opisana.

Url naslovi

Url naslovi se vpadajo v naslove podstrani. Poskrbeti pa moramo, da so preprosti in urejeni. Url naslov tako ne sme biti predolg!

Ključne besede

Katero besedo ciljamo s posamično podstranjo? Ciljamo več besed? Razčlenimo vsebino na več podstrani? Odgovore na to vprašanje najdemo, ko naredimo natančen načrt o celotni spletni strani.

Pravilno oblikovano besedilo

Pravilno oblikovano besedilo, ki pritegne bralca je ključnega pomena za doseganje najvišjih mest na googlu. Zaradi tega bo uporabnik na vaši spletni strani preživel več časa. Prav tako pa bo iskal vedno več informacij, ki so povezane z tematiko prav na vaši strani.

Potrudite se in sestavite dobro vsebino za vašega uporabnika, ki mu bo v pomoč pri reševanju njegovih problemov.

Gostovanje spletne strani

Zagotovite si hitro gostovanje spletne strani s pomočjo SSD diskov. Pozorni moramo biti tui na to, da se nahajajo v bljižini cilne populacije. Oz. v državi, kjer imamo največ obiskovalcev. Zaradi tega bo hitrost nalaganje spletne strani hitrejša in uporabniki bodo bolj zadovoljni.

Hitrost nalaganja spletne strani

Hitrost nalaganja spletne strani je ključnega pomena. Poskrbite, da bo vaša spletna stran imela prilagojene velikosti slik in hitro nalaganje na mobilnih napravah.

Notranje povezave na strani

Notranje povezave na strani bodo poskrbele, da bo vaša spletna stran usmerjala uporabnika na vedno nove vsebine. Zaradi tega bo na vaši spletni strani preživel veliko več časa in si ogledal več vsebin.

on site optimizacija spletnih strani
54321
(0 votes. Average 0 of 5)