Novi Citroen C5 X

Novi Citroen C5 X predstavlja inovacije za brezskrbne izkušnje v vožnji. Po svoji stilski zasnovi je C5 X popolno »utelešenje« filozofije omenjene znamke. Izvirni C5 X združuje eleganco petvratne limuzine, dinamičnost karavana in privzdignjeni položaj športno terenskega vozila. Poudariti moramo, da to vozilo ponuja zares brezskrbne občutke v vožnji po zaslugi ultimativne stopnje udobja, ki ga zagotavlja program Citroën Advanced Comfort® s potniškim prostorom na ravni pravega lounge salona, temu pa se pridružujejo še sedeži Advanced Comfort in aktivno vzmetenje Citroën Advanced Comfort.

Citroen C5 X

Dejstvo je, da je novi Citroen C5 X opremljen z modernimi tehnologijami, ki poenostavijo bivanje v vozilu. Omenjene tehnologije so naslednje: razširjeni zaslon v višini oči, pa tudi s sistemi za pomoč pri vožnji, ki uvajajo pol samodejno vožnjo in povsem novi komunikacijski vmesnik na 12-palčnem zaslonu na dotik HD z glasovnim prepoznavanjem.

Citroen C5 X

Edinstvena oblika karoserije

Edinstvena oblika karoserije novi Citroen C5 X nemudoma opozori na svoje izrazne linije, vzdržljivo zasnovo in razkošen videz, poleg tega pa zagotavlja tudi (izredno pomembno) stabilno lego na cesti. Njena izrazna silhueta bo spreobrnila že uveljavljene stilske zapovedi segmenta D, zlasti s prtljažnimi vrati, v katerih se prepletata petvratna limuzina in karavan, temu pa se pridružujejo še izjemno privlačni elementi SUV-ja. Glede na to, da se novi Citroen C5 X ponaša s povsem novo obliko karoserije, le-ta privablja številne poglede. Posebno pozornost so namreč namenili aerodinamičnosti. Opazimo lahko nekoliko daljši pokrov motornega prostora, tekoče in aerodinamične linije, visoke bočne linije in neprekinjeno linijo nad zadnjimi kolesi. Vsi našteti elementi na vozilu poskrbijo za prepoznavnost in dinamičnost vozila, poleg tega pa spominjajo tudi na različna vozila, ki so zaznamovala zgodovino vozil visokega razreda znamke Citroën.

Citroen C5 X - notranjost

Prtljažna vrata

Med prepoznavne elemente velikih Citroënov pa sodijo tudi njegova prtljažna vrata, ki so izredno priročna za uporabo in na ravni karavanov. Ponašajo se s široko in uporabno odprtino ter nizkim nakladalnim pragom za enostavno in priročno vsakodnevno rabo. Prtljažnik je zasnovan v duhu kombilimuzin in ima uporabne prostornino 545 l (in do 1640L s spuščenimi zadnjimi sedeži). Prtljažna vrata so motorizirana s funkcijo prostoročnega odpiranja.

Udobje

Prav gotovo vas bo očaralo tudi absolutno udobje. Novi Citroen C5 X vam predstavlja edinstvene sedeže Advanced comfort, ki ponujajo primerljivo udobje zaradi posebne oblazinjenosti, plasti z visoko gostoto in zgoščene strukturirane pene. V kombinaciji z elegantno armaturno ploščo zagotavljajo velik bivalni prostor. Vozilo ima v zadnjem delu izjemen prostor za noge, razkošnost po širni in velikodušen prostor za glavo. Steklene površine po celotnem vozilu v 360° kotu ponujajo odlično svetlobo, zelo dobro preglednost, za odlično akustiko pa je poskrbljeno zaradi zvočno laminiranih sprednjih in zadnjih stekel. Citroën C5 X je opremljen še z vzmetenjem Citroën Advanced Comfort, ki ustvarja učinek leteče preproge.

Citroen C5 X - notranjost in udobje

Vrhunska tehnologija, ki jo premore novi Citroen C5 X

Omenjeni jekleni konjiček je pridobil vrhunsko tehnologijo, s katero bo vožnja bolj brezskrbna, varna in tudi zabavna. Razširjeni Head Up Display: vse koristne informacije za vožnjo prikaže v voznikovem vidnem polju, kar prispeva k zmanjšanju psihičnih obremenitev. Na voljo je tudi novi komunikacijski vmesnik My Citroën Drive Plus, ki je povezan z 12-palčnim zaslonom na dotik HD in zasnovan kot tablični računalnik na dotik. Ta sistem ima prepoznavanje glasu. Vozilo torej ponuja najnaprednejše sisteme, ki so danes na voljo s področja pol samodejne vožnje 2. stopnje, seveda ob upoštevanju veljavnih zakonskih določil.

Citroen C5 X

Če smo vas v tokratnem članku navdušili nad novim Citroenom C5 X, vam predlagamo, da se čim prej prijavite na tesno vožnjo z njim. Prepričani smo, da boste naravnost navdušeni nad videzom, dinamično vožnjo in udobjem, ki ga ponuja avtomobil! Za še več informacij o vozilu in njegovem nakupu pa hitro kliknite na zgornji odebeljeni napis. Želimo vam srečno vožnjo!

Preberite tudi:

54321
(0 votes. Average 0 of 5)